Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 03. 08:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Lízingszövetség: "kapkodnak" a kisteherautók után

Lízingszövetség:

Ez év január eleje és november vége között 81 744 új jármű talált gazdára a magyarországi járműpiacon, ami 21,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adataiból, amelyek a Datahouse statisztikáin alapulnak.

A lízingszövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a novemberi eladások valamivel elmaradnak egy átlagos hónaptól: 8072 járművet adtak el a kereskedők, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.
A közlemény szerint Jenei Viktor, a Magyar Lízingszövetség november végén megválasztott új elnöke úgy értékelte a folyamatokat, hogy továbbra is a személyautók és a kisteherautók értékesítése húzza a járműpiacot.
Kiemelte: "több mint 61 ezer személyautó talált gazdára az év első tizenegy hónapjában, ami 20 százalékos emelkedést jelent. A növekedés mértékét tekintve ennél is látványosabban szerepeltek a kisteherautók, közel 14 ezer darab kelt el belőlük, ez pedig 41 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest."
Ismertette: a nagyteherautók esetében 2,3 százalékkal, a buszoknál pedig 2,7 százalékkal nőttek az eladások, november végéig összesen 4253 nagyteherautó és 344 busz került a forgalomba, a motorkerékpárok eladása ezzel párhuzamosan 2,3 százalékkal 1797 darabra csökkent.
Jenei Viktor szerint a lízingcégek fontos szerepet játszanak a járműpiaci bővülésben. Egyfelől a jegybank növekedési hitelprogramja keretében sok vállalkozás szerzett be új járművet. Emellett a flottafinanszírozás húzza előre a személyautók piacát, amelyen egyre több magánszemély jelenik meg vásárlóként - mutatott rá.
A Magyar Lízingszövetség elnöke a jövőről szólva kiemelte: a látványos járműpiaci bővülés a tartós növekedést tervező lízingpiacon is érződik. Jenei Viktor jelezte azonban, hogy jövőre is növekedés várható, ám az idei ütem nem biztos, hogy tartható lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: