Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Március 03. 07:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

Mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak. Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot. A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.