Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 22. 11:33, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Maga helyett a rokonát ítéltette el egy magyar férfi Ausztruában

Maga helyett a rokonát ítéltette el egy magyar férfi Ausztruában

Vádat emeltek egy férfi ellen Kecskeméten, aki az unokatestvére adatait felhasználva igényelt személyazonosító okiratot, majd Ausztriában bűncselekményt követett el. A gyanúsítottra fegyházbüntetést kért az ügyészség.

Az osztrák hatóság által készített okiratokba az unokatestvér adatai kerültek, akit a rokona által elkövetett bűncselekmények miatt ártatlanul ítéltek el Ausztriában. A külföldi ítélet érvényét az illetékes magyar bíróság is elismerte, továbbá a bűnügyi nyilvántartó szerv a tagállami ítéletek nyilvántartásában is rögzítette a vádlottal szemben meghozott, de az unokatestvér nevét és adatait rögzítő ítéletet.

Az 54 éves kunszentmiklósi férfi 2011-ben külföldön akart munkát vállalni, de adatai szerepeltek a bűnügyi nyilvántartóban, ezért a vele közel egykorú, büntetlen előéletű unokatestvére személyes adatainak felhasználásával új személyi igazolványt igényelt és kapott. Később a vádlott Bécsben magyar állampolgárságú társaival közösen vagyon elleni bűncselekményeket követett el, és elfogták.

A Bécsi Államügyészség 2012. január 30-án lopás bűntette miatt vádat emelt az unokatestvére nevét és adatait használó vádlott ellen, majd a Bécsi Tartományi Büntetőbíróság 2012. március 2-án a vádlottat jogerősen 10 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi ezután visszajött Magyarországra, ahol ismét bűncselekményt követett el. Adatainak ellenőrzésekor derült ki, hogy hamis az igazolványa.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat - aki más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti - elítélést eredményező hamis vád és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: ítélet, bíró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára