Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 29. 18:47, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyar lány lett a Vitázik a világ ifjúsága verseny harmadik helyezettje

Magyar lány lett a Vitázik a világ ifjúsága verseny harmadik helyezettje

Dömötör-Nagy Dóra, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója lett a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőjének harmadik helyezettje Tallinnban.

Budai Franciska, a budapesti Osztrák Iskola diákja a nemzetközi vitavetélkedő elődöntőjébe jutott be - közölte a Goethe Intézet pénteken az MTI-vel.

A vitakérdés az volt, hogy legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan. Dömötör-Nagy Dóra a pro oldalon érvelt, ahol a negyedik helyezett cseh Terezie Hovorková támogatta őt, a kontra oldalon az első helyezést elért ukrán Jana Bits és a másodikként végzett lett Natalija Sreibere vitázott. A négy fiatal 24 percen át érvelt az internet szabályozása mellett és ellen.

A nemzetközi döntő az egész vetélkedőév csúcspontja: Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt látott vendégül az észt főváros, Tallinn, ahol politikai és szociális témákról is vitáztak a résztvevők.

A közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az "Emlékezet, Felelősség és Jövő" Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az észt parlament elnöke volt.

Fotó: facebook.com/Goethe-Institut Budapest

Címkék: lány, magyar, vitaverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben