Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2016. December 20. 15:11, kedd | Belföld
Forrás: mti

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek

A hétfő esti berlini merénylet egész Európa ellen irányult, így Magyarországot is támadás érte - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Nem lehetünk naivak (...), az elmúlt másfél évben Európa biztonsági helyzete drasztikusan romlott", aminek az elsődleges oka az illegális és ellenőrizetlen migráció - fogalmazott a szóvivő, aki szerint Európa és Magyarország biztonságáért mindent meg kell tenni.

Kovács Zoltán közölte: tudomásuk szerint egy magyar állampolgár is könnyebben megsérülhetett Berlinben, de már ő is elhagyhatta a kórházat. Minderről hivatalos értesítést azonban egyelőre nem kaptak a német szervektől.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról beszélt a tájékoztatón, nincs információjuk magyarországi terrorfenyegetettségről, ezért is nem emelik annak fokozatát.

Közölte ugyanakkor, hogy megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 13:30, szerda | Belföld

Nehéz helyzetben élő családok nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Idén negyedik alkalommal nyaralhatnak ingyen a nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládosok a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványának köszönhetően - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

2023. Május 31. 13:29, szerda | Belföld

Novák Katalin meglátogatta a kórházban a Koszovóban megsérült magyar katonákat

A köztársasági elnök szerda reggel meglátogatta a kórházban a Koszovóban megsérült, már idehaza lábadozó magyar katonákat.

2023. Május 31. 13:26, szerda | Belföld

Orbán Viktor fogadta az UEFA vezetőit