Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2016. November 25. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyar szálú nemzetközi embercsempész bandát kaptak el

Magyar szálú nemzetközi embercsempész bandát kaptak el

Nemzetközi nyomozócsoport derített fel egy embercsempész bűnszervezetet, amely több mint négyszáz illegális migránst juttatott az Európai Unió területére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken.

A közlemény szerint a bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői 2014 augusztusa és 2015 szeptembere között anyagi ellenszolgáltatásért több mint négyszáz (szír, afgán, szomáliai, eritreai és iraki állampolgárságú) illegális migránst juttattak az Európai Unió területére. A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián, majd Magyarország területén történő szállítással a szervezők főként magyar és szerb sofőröket bíztak meg.

A nyomozások eredményessége érdekében nemzetközi nyomozócsoport alakult Ausztria, Szerbia és Magyarország részvételével. A bűncselekmény közös felderítése, a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása és a nyomozó szervek együttműködésének eredményeként Ausztria és Magyarország területén több - illegális migránsokat szállító - sofőrt is elfogtak a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyarországon folytatott nyomozást befejezte és az iratokat tizenöt gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. A Szerbia területén tevékenykedő főszervezővel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda elkülönítette és büntetőeljárás felajánlásával adta át azt a szerb hatóságoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 05. 14:38, vasárnap | Belföld

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára vasárnap.

2020. Július 05. 14:36, vasárnap | Belföld

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Felszállás közben a földre zuhant egy vitorlázó repülőgép a miskolci repülőtéren vasárnap délelőtt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott