Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 14. 12:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Majd 200 kiállító bora az idei Borjour Magnum kóstolón

Majd 200 kiállító bora az idei Borjour Magnum kóstolón

Mintegy kétszáz kiállító csaknem ezer borából választhatnak a látogatók szombaton a Millenáris parkban a 9. Borjour Magnum kóstolón, amelynek kiemelt borrégiója idén a Felvidék lesz.

A Borjour Magnum idén először hív meg vendég borrégiót. A közönség a Garam-menti és a Kürti borvidékek nyolc kiemelkedő borászatának - Bott Frigyes Pincészete, Chateau Béla, Chateau Ruban, HR Winery, Kasnyik Családi Pincészet, Mátyás Családi Pincészet, Strekov 1075 és Zsigmond Pince - tételeit kóstolhatja - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén, az esemény főszervezője.

A sétáló kóstolón csaknem minden magyarországi borvidék képviselteti magát, számos családi pincészet, közepes és nagyobb termelő érkezik a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a Balatonfüred-Csopaki, a Bükki, az Egri, az Etyek-Budai, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Mátrai, a Móri, a Neszmélyi, a Pannonhalmi, a Pécsi, a Somlói, a Soproni, a Szekszárdi, a Tokaj-Hegyaljai, a Tolnai és a Villányi borvidékről, de lesz burgenlandi és partiumi borászat, továbbá külföldi tételeket, például proseccót is lehet majd kóstolni.

Idén is berendezik a galérián a népszerű Borkaszinót, és a borok mellé számos gasztro kiállító kínál majd harapnivalót - számolt be Nagy Sebestyén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.