Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már jövőhéten kiderülhet, lesz-e vasárnapi nyitvatartás

Már jövőhéten kiderülhet, lesz-e vasárnapi nyitvatartás

Bizonyos feltételekkel és kisebb módosításokkal támogatja a Fidesz-frakció a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló kereszténydemokrata javaslatot. Véglegesen akár már jövő heti ülésén dönthet a kormány a boltok vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatos kérdésről. Teljes korlátozás nem várható.

Véglegesen dönthet a kormány jövő heti ülésén a boltok vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatos kérdésről – értesült a Magyar Nemzet. Teljes korlátozás nem várható; a Fidesz-frakció hétfői döntése erre utal.

Rogán Antal felhívta a figyelmet, hogy terveik szerint a hét utolsó napján egyetlen olyan üzlet sem lehet majd nyitva, ahol nem a tulajdonos vagy annak családtagjai dolgoznak.

Néhány kivételt azonban beépítenének a szabályozásba. Ilyen lesz például az adventi időszak, amikor engedélyezik a boltoknak a vasárnapi nyitva tartást, de ezeken a napokon pluszbért kell kapniuk a munkavállalóknak.

A lap információi szerint már a jövő heti kormányülésen végleges döntés születhet a vasárnapi nyitva tartás kérdésében. Közben a kereskedelmi láncok már megkezdték a felkészülést a szabályozás átalakulására, azon belül is elsősorban a többszörösére emelkedő élelmiszerlánc-felügyeleti díjak kigazdálkodására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár