Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 15. 17:18, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Március 15. - Bajnai az 'Orbán-Simicska-ház trónfosztását' sürgette volna

Március 15. - Bajnai az 'Orbán-Simicska-ház trónfosztását' sürgette volna

A mielőbbi kormányváltás szükségességéről szólt volna Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője március 15. alkalmából tartott rendezvényükön, ha azt az országban kialakult ítéletidő miatt nem kellett volna lemondani.

Ezt a volt kormányfő újságíróknak mondta azt követően, hogy szövetséges politikustársaival virágokat helyezett el a tervezett demonstráció helyszínén, a budapesti Március 15. téren álló Petőfi-szobor talapzatán.
Bajnai Gordon úgy fogalmazott, 165 évvel 1848 után újra a szabadság és az alkotmányosság felszámolása miatt kell aggódni Magyarországon az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosítása miatt. Mint mondta, ennek megakadályozása érdekében minél gyorsabban meg kell fosztani trónjától az "Orbán-Simicska-házat".
A politikus szerint Magyarországon jelenleg egy olyan rezsim uralkodik, amely alattvalóknak és nem polgároknak tekinti a lakosságot. Úgy vélte, a legutóbbi alkotmánymódosítás is ezt támasztja alá, hiszen azáltal a kormánytöbbség a jogállamiság felszámolása mellett bűnösként tekint a hajléktalanokra, vasfüggöny mögé zárja a diákokat és beleavatkozik a családok életébe.
Ez a rezsim akadálya a kiegyezésnek, annak, hogy magyar a magyarnak barátja legyen, így hát minél hamarabb le kell győzni, el kell űzni a kormányt! - hangsúlyozta az ellenzéki pátszövetség vezetője.
Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség megemlékezésén mintegy félszáz érdeklődő jelent meg, Bajnai Gordon mellett Szabó Tímea, Jávor Benedek, Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor, a szervezet társelnökei helyeztek el virágot a Petőfi-szobor talapzatánál.

Címkék: Március15

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során