Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 04. 12:20, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Matolcsy: növekedési hitelprogramot indít a jegybank

Matolcsy: növekedési hitelprogramot indít a jegybank

A növekedést és hitelezést segítő intézkedésekről döntött a jegybank - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Hozzátette: az inflációs cél teljesülése lehetővé teszi a kormány növekedési stratégiájának jegybanki támogatását és a pénzügyi stabilitás ezt megengedi, a növekedési fordulat szükségessége pedig indokolja.

Döntően a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak olcsó hitelforrást, 250 milliárd forintos refinanszírozási hitelkeretet nyújt fejlesztési forgóeszköz célokra és uniós programok saját erejére a jegybank a kereskedelmi bankokon keresztül - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön.

A jegybank a kereskedelmi bankoknak nulla százalékos kamattal adja a pénzt, amelyek maximum 2 százalékért adhatják a hitelt.

3600 milliárd forintra csökken a kéthetes jegybanki kötvényállomány

A bankokkal és a kormánnyal történő tárgyalás végén 4500 milliárdról 3600 milliárdra forintra csökken a kéthetes MNB-kötvényállomány, a magyar pénzügyi rendszer sebezhetőségének a csökkentése és a külső rövid lejáratú adósság mérséklése érdekében, ez 3 milliárd euróval csökkenti a devizatartalékot - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön.

Nulla százalékos kamattal refinanszírozási hitel keretében devizahitel-kiváltó hitelt nyújt a mikro-, kis-, és középvállalatoknak a jegybank - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön.

Címkék: Kormány-gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk