Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 28. 10:40, péntek | Belföld
Forrás: LVP - MTI Fotó: Marjai János

Meddig lesz 3 betű és 3 szám a magyar rendszámokon?

Meddig lesz 3 betű és 3 szám a magyar rendszámokon?

Az N betűs rendszámok után kihagyva az O-t és a Q-t, jövő év elején jönnek a P-kezdetűek. Haladva az ABC-ben azonban egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy kifogyjanak a 3 betűs, 3 számos kombinációk.

Hamarosan kifutnak az N-betűs rendszámok, és érkeznek majd a P-sek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal adatai szerint az N-kezdetűeket gyorsabban elhasználtuk az M-es és az L-es rendszámokhoz képest, mivel az újautók és a behozott használtak forgalomba helyezésének száma jelentősen növekedett az elmúlt években. Így már akár 2017 januárjában megjelenhetnek az első P-kezdetű rendszámos autók az utakon. Az O és a Q egyébként kimarad a sorozatból, mivel hasonlóságuk miatt azok akár nehézséget is okozhatnak a rendszámfelismerő rendszereknek.

Közeledve az ABC végéhez, jogos kérdésként merül fel, hogy meddig lehetnek érvényben a három betű, három szám típusú rendszámok. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal tapasztalatai alapján majd 2030-ra futhat ki ez a verzió. Azt azonban még nem tudni, hogy azt követően esetleg milyen változatú rendszámok kerülhetnek fel az újonnan forgalomba helyezett autókra.

Címkék: autó, rendszám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.