Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Medve járkál egy Pest megyei település határában

Medve járkál egy Pest megyei település határában

Egy magányosan kóborló barnamedvéről érkezett szerdán lakossági bejelentés a Pest megyei Acsa és Püspökhatvan közötti területről, a nyomok vizsgálata igazolta, hogy valóban medve járt a térségben

- közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. az MTI-vel. Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával vadkamerákat helyeztek ki, valamint a területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta ellenőrzik az érintett körzetet.

A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket.

Kérik, hogy észlelés esetén senki ne közelítse meg az állatot, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a szemkontaktust, lassan mozogva tanácsos a helyszínt elhagyni.

Címkék: Acsa, medve, Pest Megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről