Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 26. 16:14, vasárnap | Belföld
Forrás: M1/hirado.hu/fotó: Fotó: MTI/Kovács Tamás

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Több hét lélegeztetés után tudtak levenni a gépről két koronavírusos beteget a budapesti Szent Imre Kórházban. Az orvosok szerint ez megint azt bizonyítja, hogy még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút.

A Szent Imrében akár több mint 400 koronás beteget is el tudnak látni, vagyis felkészültek az esetleges tömeges megbetegedésekre – derült ki az M1 Híradójában.

A budapesti Szent Imre kórház egykori sürgősségi osztálya mára teljesen átalakult. Szigorodtak a biztonsági előírások és a funkciója is más lett.

Először az úgynevezett sokktalanítóba kerülnek a betegek, ahol több vizsgálatot is elvégeznek rajtuk, hogy bebizonyosodjon, valóban fertőzöttek-e. Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának vezetője azt mondja, naponta hat-nyolc esetet látnak itt el.
A kórház intenzív osztályának élete is felbolydult a járvány óta, a koronavírusos betegek ellátására speciális kórtermeket hoztak létre.

Az intenzív osztály vezetője, Bucsek László azt mondja, mind fizikailag, mind lelkileg felkészültek a járvány berobbanására, bár a munkatársaknak nem volt egyszerű alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Szinte minden dolgozót megvisel a feszített munkatempó. A legtöbben tizenkét órás műszakban dolgoznak, olyan a védőruhákban, amelyeket három-négy óránként cserélnek. A legnehezebb azonban mindenkinek a családtól való elszakadás.

Szükség lesz még a kitartásukra, hiszen a szakemberek szerint a járvány még közel sem érte el a csúcspontját, a tetőzése majd csak május elejére várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára