Városlista
2025. május 3, szombat - Tímea

Hírek

2018. Október 14. 17:35, vasárnap | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még mindig alacsony a halfogyasztás Magyarországon

Még mindig alacsony a halfogyasztás Magyarországon

Magyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények

– mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője M1 csatornán.

Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól.

Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.

Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

Címkék: hal, halfogyasztás

Ezek érdekelhetnek még

2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód

Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben

Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.

2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód

Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem

Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.

2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód

Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben

Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest

2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód

Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása

Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.