Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Január 10. 18:12, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még mindig több helyen -20 fok van - megint figyelmeztetéseket adtak ki

Még mindig több helyen -20 fok van - megint figyelmeztetéseket adtak ki

Az extrém hideg veszélye miatt egy megyére másodfokú, négy megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Honlapjukon azt írták: szerda este melegfront érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az extrém hideg miatt szerdára Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést, míg négy megyét érintően (Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Vas) elsőfokú a figyelmeztetés.

Szerda hajnalban a nógrádi völgyekben mínusz 20, az Északi-középhegység többi részén és a Nyugat-Dunántúlon mínusz 15 Celsius-fok alatti minimumokra lehet számítani. Másutt csak elvétve valószínűek hasonló értékek.

Szerdán, a nap végén Sopron környékén kisebb ónos eső is előfordulhat. A gyenge ónos eső veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, az Alföld északi részén ennél kissé melegebb is lehet.

A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: szerda este északnyugat felől melegfront érkezik. A hétvégén kezdetben a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de azután ismét mínusz 15 és mínusz 20 fok körüli minimumok várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.