Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2021. Július 03. 11:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megcsapolta rokona bankszámláját

Megcsapolta rokona bankszámláját

A rendőrök vádemelést javasolnak a csalással gyanúsított férfi ellen.

Egy bácsalmási lakos 2021. február 23-án bejelentést tett a helyi rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki hónapokon keresztül pénzt emelt le a bankszámlájáról. A feljelentő elmondta, hogy az egyik tranzakció során feltűnt neki, hogy kevesebb pénz van a számláján, mint kellene, így több hónapra visszamenőleg ellenőrizte a banki kivonatait. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy közel 900 ezer forintja szőrén-szálán eltűnt – közölte a rendőrség szombaton.

Az iratokból aztán kiderült, hogy a sértett egyik rokona 2020. márciusától kezdődően 5000 és 100 ezer forint közötti összegeket utalt át magának. A férfi kihasználta, hogy áldozata egyszer segítséget kért tőle egy internetes utalás során: a tranzakciót a csaló a saját telefonján hajtotta végre, majd az elmentett adatokkal visszaélve károsította meg 58 éves rokonát.

A 23 éves tataházi illetőségű gyanúsítottat információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök. A szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a pénzösszegeket minden esetben elköltötte.

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 11:01, vasárnap | Kék hírek

Az Egyesült Királyságból irányították az unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet

A Gyulai Járási Ügyészség - többek között - minősített csalások és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy bűnszervezet 15 tagja ellen, akik un. unokázós csalásokat valósítottak meg.

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.

2022. Szeptember 29. 09:07, csütörtök | Kék hírek

Több autónak is nekiütközött az ittas sofőr a 471-es úton

A rendőrök befejezték a 471-es főúton történt baleset vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a hajdúsámsoni férfi ittasan ült volán mögé, majd nem sokkal később balesetet okozott.