Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 16. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Megszakadt a tárgyalás az IMF és az EU küldöttségével

Megszakadt a tárgyalás az IMF és az EU küldöttségével

Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti konzultáció az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről.

Megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti konzultáció az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről – közölte Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője az MTI-vel péntek délután. Amadeu Altafaj Tardio elmondta: a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal. Az egyeztetés megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt. Az IMF és az EU küldöttsége kedden négy napra érkezett Magyarországra, látogatásuk informális volt, célja pedig a januárban kezdődő hivatalos tárgyalások előkészítése.

Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselet-vezetője az MTI-nek korábban elmondta: egyeztetéseket folytatnak a hatóságokkal és tájékozódnak a költségvetéssel kapcsolatos fejleményekről. Iryna Ivaschenko emlékeztetett: az IMF és az Európai Bizottság november 21-én kapott egy esetleges pénzügyi segítségre vonatkozó kérést a magyar hatóságoktól, amelyek jelezték, hogy az IMF és az Európai Bizottság által esetlegesen nyújtandó támogatást elővigyázatosságiként kezelnék.

A Nemzetgazdaság Minisztérium november 17-én közölte, hogy a kormány megkezdi a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről a Nemzetközi Valutaalappal.

Az Országgyűlés Lázár János fideszes frakcióvezető javaslatára elhalasztotta a szavazást az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseihez kapcsolódó jogszabályhoz érkező módosító indítványokról. Az alkotmányügyi bizottság javaslata jogilag lehetővé tenné a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonását. Ismert, a házbizottság pénteki ülésén indítványozta a Fidesz, hogy a parlament már az Országgyűlés pénteki ülésén időkeretben folytassa le a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény általános vitáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére