Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 17. 14:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszűnik az offshore-adóamnesztia

Megszűnik az offshore-adóamnesztia

Nem hosszabbítaná meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az év végén megszűnő offshore-adóamnesztiát, így ősszel rohamra indulhatnak a külföldi vagyonukat hazahozni akarók – ezt írja a Magyar Nemzet.

Év végén már búcsút inthetünk a tavaly óta élő rendelkezésnek.

A kedvezményes szabály szerint ha egy üzletember hazautalja a külföldről származó, vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott pénzét, és itthon 10 százalék adót fizet, a vagyon eredetét sem a magyar adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja. Ez a szabály tavaly csaknem 3 milliárd, idén az év első hónapjában 600 millió forint adóbevételt hozott, vagyis mintegy 35 milliárdnyi vagyon érkezett az országba –ezt közölte az adóhatság.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.