Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 18. 16:10, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben

Megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben

Az elmúlt években végrehajtott jelentős fejlesztések nyomán megszűnt a hazai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetek zsúfoltsága - jelentette ki a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka pénteken Budapesten.

Tóth Tamás a sajtótájékoztatón hozzátette: ez azt jelenti, hogy az újonnan épített, illetve kibővített épületek átadásának köszönhetően ma 96 százalékos a hazai bv-intézetek telítettsége.

Az elmúlt négy évben végrehajtott, összesen 150 milliárd forint értékű fejlesztés keretében egyebek mellett átadtak egy új bv-intézetet, bővítettek tíz objektumot, megújult a büntetés-végrehajtás informatikai rendszere, járműparkja és biztonságtechnikai eszközparkja - mondta a vezérőrnagy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.