Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2011. November 22. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Néhány óra csak, és kezdődik a budapesti Tom Jones-áhítat.

Most aztán lehetne legekkel dobálózni, érdemesebb viszont a legutolsó album, a Praise & Blame (2010) anyagába belehallgatni. A walesi bányászból lett diszkókirály elegáns húzással írja tovább a saját mítoszát.

Majdnem ötven év showbiz után pontosan így kell ezt. Alázattal, bátran, csendesen. A mostani turnénak is nevet adó lemez ugyanis nem a kilencvenes évek kínos utánérzése, nincs erőlködés, Sex Bomb-szerű próbálkozás, ha már egyszer annyira bejött az „öregedő diszkóbálvány” recept.

A Praise & Blame visszatér a kezdetekhez, a blueshoz, a gospelhez, a soulhoz, a mélyebb tónusokhoz, felvállalva annak a kockázatát is, hogy mindez ma teljesen időszerűtlen.

Jones kiadójának elsőre nem tetszett az eredmény (újabb kereskedelmirádió-kompatibilis gigaslágerre számítottak nyilván), sőt majdnem leállították a lemezfelvételt, de az anyag végül csak siker lett, a kritikusok nem győzték egymást túllicitálva méltatni.

Tom Jones a teljes anyagot élőben rögzítette Angliában, olyanokkal, mint Ryan Adams, Ray LaMontagne, vagy a Kings of Leon.

Két éve teltháznyi közönséget érdekelt a sportarénában Budapesten, mire képes Tom Jones közel a hetvenhez. A mostani turnét főleg az angol napi- és hetilapok az egekig emelték, a Telegraph újságírójának például az a véleménye, hogy hatalmas élmény Tom Jones nemzeti kincsnek tartott tenorján spirituálékat és bluesokat hallgatni, jobb irányt nem is vehetett volna a karrierje.

Szóval Jones ma este jön, elbúgja a Praise & Blame anyagát élőben, holnap pedig a maradék ideggörcsöt is elsimítja a soul adu ász, Sade; el vagyunk kényeztetve, a november pedig mehet szmoggal, szürkeséggel együtt a fenébe.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 17:52, hétfő | Belföld

Az MVM halasztott fizetésről egyezett meg a Gazprommal

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött.

2022. Október 03. 13:17, hétfő | Belföld

Szakcsi Lakatos Bélát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti Szakcsi Lakatos Béla zongoraművészt, zeneszerzőt - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

2022. Október 03. 13:13, hétfő | Belföld

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

2022. Október 03. 11:21, hétfő | Belföld

Szirénázó rohammentő elé hajtott ki, nagyobb baleset is történhetett volna!

Megkülönböztető jelzést használva előzte az álló kocsisort szombat délelőtt az a beteghez siető mentőegység, ami elé egy figyelmetlen autós fordult ki váratlanul.