Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2017. Szeptember 15. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán vették észre, de Bács-Kiskun megyében fogták el az ukrán embercsempészt a rendőrök csütörtökön.

Lakossági bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 19 óra 9 perckor, miszerint Domaszék belterületén egy Fiat Brava személykocsiba feltehetően illegális migránsok szálltak be. A csongrádi járőrök intézkedés alá akarták vonni a már M5-ös autópályán - Budapest felé - haladó autót, azonban annak vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

A kocsi követésébe a Bács-Kiskun megyei szakaszon a helyi rendőri egységek is csatlakoztak. A sztráda 85-ös kilométerénél - Kecskemét térségében - 19 óra 50 perc körül a személyautó egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg. Az autóban utazó ukrán sofőr és öt utasa is könnyebben megsérült. A csoportot kórházba szállították. Az utasok magukat pakisztáni állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A 34 éves ukrán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Osztálya. Az illegális migránsokat kórházi ellátásukat és meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek szabadságvesztésre

Az ózdi, illetve a hajdúböszörményi bíróság rendőrökre támadó férfiakat ítélt szabadságvesztésre gyorsított eljárásban - tudatta Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője csütörtökön közleményben.

2020. Július 08. 06:08, szerda | Kék hírek

Rendőrökre támadók őrizetét rendelték el a nyomozó ügyészek

Újabb, rendőrökre támadó férfiak őrizetét rendelték el a Debreceni Regionális Ügyészség készenlétes ügyészei, ezúttal három férfi ellen kellett intézkedniük

2020. Július 07. 16:07, kedd | Kék hírek

Hét év börtönt kapott húszkilónyi drog elrejtéséért egy külföldi kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

2020. Július 07. 06:09, kedd | Kék hírek

Szökött rabot keres a kalocsai rendőrség

Szökött rabot keres a Kalocsai Rendőrkapitányság: a férfi még szombaton, munkavégzés közben engedély nélkül távozott az állampusztai börtön közeléből - közölte a police.hu-n a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.