Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 15. 07:49, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/FFT

Messi-rekord, könnyed Barca-siker

Messi-rekord, könnyed Barca-siker

Nehezebbnek indult, de végül könnyedén szerzett magabiztos előnyt a Barcelona a Leverkusen elleni visszavágóra. A Lyon hazai pályán szerzett egygólos előnyt.

A Barcelona a régóta sérülteket leszámítva szinte teljes kerettel érkezett, azonban Xavi egy talpsérülés, Gerard Piqué pedig állítólag fegyelmi okokból került a lelátóra.

A mérkőzés első félideje kissé langyosra sikerült, a Barcelona szokása szerint birtokolta a labdát, a Leverkusen védekezett és gyors kontrákra rendezkedett be.

A 41. percben a hazai védők adtak el egy labdát a félpályán, Lionel Messi ismerte fel remekül a lehetőséget és indította Alexis Sanchezt, aki Bernd Leno lábai között lőtte kapuba a labdát.

Fordulás után kissé az öltözőben ragadt a Barca és hét perc elteltével ki is egyenlített a Leverkusen. A sok fejes közben szinte megszáradt a labda a levegőben, a katalán védőktől végül elcsípte a labdát a német csapat, majd Vedran Corluka adott középre, ahol a cseh Michal Kadlec érkezett, fejesével Victor Valdés nem tudott mit kezdeni.

Nem sokáig tartott azonban az öröm, három perccel később Cesc Fabregas tálalt remekül Alexis elé, aki Leno mellett elhúzva gurított a kapuba. A Barca azonban mintha még mindig nem vette volna komolyan ellenfelét, Renato Augusto került helyzetbe egy perccel később, Valdes bravúrral hárított.

A 64. percben egy Bayer-kontra után Castro találta el a kapufát, majd Messi is megtette ugyanezt egy egyéni villanás után.

Amikor már mindenki a lefújást várta, Daniel Alves lépett ki, megvárt míg Leno kilép rá, majd középre adott, ahol Messi érkezett, és beállította a végeredményt.

Messi ezzel a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának legeredményesebb góllövője lett, 19 találattal, mindössze 24 évesen.

Leverkusen–Barcelona 1–3

Gól: Kadlec (52.) ill. Alexis Sanchez (41., 55.), Messi (89.)

Leverkusen: Leno – Schwaab, Reinartz, Friedrich, Corluka (Da Costa 91.) – Kadlec, Castro, Rolfes (Kiessling 77.), Bender – Renato Augusto, Schürrle (Bellarabi 90.)

Barcelona: Valdés – Daniel Alves, Puyol, Mascherano, Abidal – Fábregas, Iniesta (Thiago 61.), Busquets, Adriano (Pedro 70.) – Alexis (Cuenca 86.), Messi

A nap másik mérkőzésén a Lyon mindössze egy góllal bizonyult jobbnak a ciprusi APOEL-nél, a mindent eldöntő találatot Alexandre Lacazette szerezte egy megpattanó lövés után.

Lyon–APOEL Nicosia 1–0

Gól: Lacazette (58.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.