Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Miért nem alkalmaznak kamerát a társasházakban?

Miért nem alkalmaznak kamerát a társasházakban?

Noha azokban a társasházakban, ahol ipari kamerát szereltek fel csökken a besurranásos-trükkös tolvajlások száma, még csak kevés közösség élt ezzel a lehetőséggel. Ennek egyik oka, hogy ilyen szerkezet beszereléséhez és üzemeltetéséhez szükség van minden lakástulajdonos hozzájárulására.

Szigorú előírások és szabályok betartásával lehet csak a társasházakba kamerarendszert telepíteni, ezért ma még – főként vidéken – jóval kevesebb helyen vannak kamerák, mint amennyit a bűncselekmények száma igazolhatna - mondta Nagy Emil, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége baranyai érdekképviseletének elnöke.

Elképzelhető azonban, hogy a közeljövőben ez a helyzet változni fog, hisz azokban a házakban, ahol ilyen szerkezeteket felszereltek, csökkent a besurranásos-trükkös tolvajlások száma. Sőt azt figyelték meg, hogy a különféle holmikkal házalók is ritkábban mennek be az olyan épületekbe, amelyek kamerával felszereltek.

Hogy ennek ellenére miért is ritkaság a társasházi kamera? Az egyik válasz erre Nagy Emil szerint az, hogy a közös helyiségeket megfigyelő kamerák felszerelésének megszavazásához nem elég a többség, sőt a minősített többség hozzájárulása sem, ahhoz szükség van minden lakástulajdonos hozzájárulására, amit nehéz beszerezni. Habár épp az év elején esedékes rendes éves közgyűléseken van erre leginkább esély.

A másik ok a közös képviselő szerint az, hogy még mindig tetemes egy-egy háznál a rendszer telepítése, akár kétszázezer forintnál is nagyobb összegbe kerülhet a felvételeket rögzítő, majd automatikusan törlő háttértechnikával együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk