Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Április 05. 09:49, szerda | PR
Forrás: (x)

Miért van egyre több mozgásszervi probléma? Mit tehetünk ellene?

Miért van egyre több mozgásszervi probléma? Mit tehetünk ellene?

Az elmúlt évek kőkemény megpróbáltatások sora elé állították a fizikai és lelki egészségünket, sokan megsínylették a koronavírus-járvány vagy stressz hatásait.

Ám sosem késő tenni a jóllétünkért, például a rögvest pozitív változásokat hozó manuálterápiával.

Ki hitte volna, hogy ez megtörténhet?

Évek múlva talán fejcsóválva gondolunk majd vissza a magunk mögött álló időszakra, hiszen olyan hihetetlen, mint ment át az emberiség.

Már több mint három éve annak, hogy új szavak kerültek a szótárunkba, és a koronavírus-járvány vagy a Covid19 kifejezés nemcsak a nyelvezetünket írta át, hanem az egész életünket megváltoztatta. A pandémia a generációk többségének életében sosem nem látott gyökeres változásokat, az élet minden területét korlátozó szabályokat hozott. Emlékszünk például még arra, amikor néhány országban szó szerint engedélyre volt szükség a lakás elhagyásához is?

Tanulmányok és kutatások sorára, az egyén szintjén pedig őszinte szembenézésre van szükség ahhoz, hogy felmérjük, miként is hatott ránk a bezártság, hogyan cincálta szét idegrendszerünket a mentális stressz. Ráadásul megnyugodni nincs idő, mert pusztán a valóság tényszerű leírásával borús képet kell festenünk. Elég olyan címszavakban leírnunk a körülöttünk lévő világot, mint háború, energiaváltás, infláció, munkaerőhiány…

És nem pusztán a mentális, hanem nagy eséllyel a fizikai állapotunk is megszenvedte az elmúlt esztendők megpróbáltatásait. Az anyagi bizonytalanság miatt a többség még görcsösebben igyekszik megtartani a munkahelyét, gyakran az előírt időn túl is a tennivalók felett görnyed. Márpedig még a legkényelmesebb irodai székben ülő emberi testet sem arra alkották meg, hogy nyolc-tíz órán keresztül meredjen a monitorra, pláne az otthoni munkához beállított nem mindig megfelelő ülőalkalmatosságban.
Ugyan a konditermek korábbi bezárásával párhuzamosan egyre többen mozognak a szabadban, több mint kérdéses, hogy tényleg elégszer duráljuk-e neki magunkat a sportolásnak. A téli napokon garantáltan nehezebben esik elindulni, és az esős/forró időjárás ugyancsak könnyen elkedvetlenít minket.

Ahogyan a mentális, úgy a fizikai állapotunkkal kapcsolatban is őszintének kell lennünk magunkhoz: minden rendben? Nem macskásodtak el az izmok? Kifulladás nélkül érünk fel a lépcső tetejére? Nincsenek kínzó fájdalmaink?

A manuálterápia áldásos hatása

Ha akár a lelki jóllétünket is befolyásoló fizikai problémákkal küzdünk, a manuálterápia hatékony megoldás lehet a problémára. A MozgásKlinikán elérhető, bármilyen korosztály képviselőjének segítő metódus egyszerre diagnosztikai módszer és kezelés, amely javítja az ízületek állapotát, a keringést és a porcok tápláltságát is. A manuálterápiás fogások nyomán erősödik a szöveti regeneráció, s mindez az esetleges gyulladások csökkenésével is jár. Ha kipróbáljuk, saját magunkon érezzük majd, hogy a manuálterápia sokféle áldásos hatásának köszönhetően már az első kezelés után csökkenhet a fájdalom.

A Szentiványi Rita fémjelezte MozgásKlinika már most is több rendelőben várja a pácienseket, ráadásul a centrum franchise lehetősége módot kínál arra, hogy még többeknek váljon elérhetővé a manuálterápia. Ahogyan a körülöttünk lévő világ is mutatja, egyre több embernek van szüksége segítségre a mozgásszervi és ízületi problémák megszüntetéséhez, így a MozgásKlinika franchise rendszerébe csatlakozók – Szentiványi szakmai tudásának garanciájával – nagy valószínűséggel sikeres vállalkozást alapíthatnak.

Ezzel pedig mindenki nyerhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát

2024. Február 13. 14:48, kedd | PR

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

minden korábbinál népszerűbb a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

2024. Február 05. 14:57, hétfő | PR

Tarolt a rezsi és az agrár CO2 kalkulátor

A legjobb ökoszisztéma építő & fenntarthatósági cégek közé választották a K&H-t

2024. Február 05. 14:48, hétfő | PR

1000 jó embert keres a 10 millió Fa Alapítvány

1000 embert keresünk, aki fogadalmat tesz, hogy az újév minden hónapjában nem több, mindösszesen 1000 Ft-al rendszeresen hozzájárul a 10 millió Fa Közösség céljához – írja honlapján az alapítvány.