Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Január 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Módosulhat a trafiktörvény

Módosulhat a trafiktörvény

Hamarosan módosul a trafiktörvény, a nemzeti dohányboltok ellen mindennapossá vált támadások kivédésére elsősorban a kirakatok fóliázása változik meg. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy a koncessziós jogra pályázók gyenge üzleti tervei is okozhatják a trafikok veszteségeit - írja a Magyar Nemzet.

Mindennapossá váltak a trafikrablások, rendőrségi statisztikák szerint tavaly július óta több mint félszáz esetben tettek bejelentést dohányboltok elleni támadásról. A gyakori bűncselekményekhez az átláthatatlan, lefóliázott kirakatok is hozzájárulhatnak, s a kereskedők szerint betörés esetén órákig kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet az eladó. Ezért várható, hogy a jogalkotók hamarosan módosítják a trafiktörvényt.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: folyamatosan egyeztetnek a trafikosokkal, a jogalkotóval és a koncessziók kiírójával is. – Több olyan javaslatot tettünk, amelyek biztosítják a külső belátást, és összhangba hozhatók a törvényi előírásokkal, mégis hozzájárulnak, hogy a jövőben kevésbé legyenek kiszolgáltatva a dohánybolti dolgozók. Jelenleg a jogalkotók döntésére várunk – mondta Légrádi Petra. Hozzátette, a trafikok külső arculatát érintő változás elsősorban a kirakatok fóliázását érinti majd, amelyhez például figyelembe kell venni azt a szempontot is, miszerint a kiskorúak továbbra sem láthatnak be az üzletbe. A trafiktörvény módosításának részleteiről később tájékoztatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata