Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Július 29. 12:53, kedd | Külföld
Forrás: MTI/fotó:illusztráció

Molotov-koktélokat dobtak egy németországi zsinagógára

Molotov-koktélokat dobtak egy németországi zsinagógára

Több Molotov-koktélt dobtak kedden egy zsinagógára a németországi Wuppertalban.

A helyi rendőrség és ügyészség közleménye szerint az eset hajnalban történt a Barmen nevű városrészben lévő zsinagógánál. A hatóságokat egy környékbeli lakos riasztotta a tűz miatt. Az eddig feltárt adatok szerint hárman dobáltak gyúlékony anyaggal töltött palackokat a zsinagóga bejárata felé. Egy feltételezett elkövetőt őrizetbe vettek, a 18 éves fiatalember állampolgárságát még nem sikerült megállapítani.

Senki nem sérült meg, a 2002-ben átadott épületben nem esett kár.

Az utóbbi hetekben számos antiszemita megnyilvánulás történt a Gázai övezetben indított izraeli hadművelet miatt szervezett németországi Izrael-ellenes tüntetéseken, és a berlini antiszemitizmus-kutató központ kedden bemutatott vizsgálata szerint az interneten rendkívüli mértékben megsokasodtak a zsidóellenes írások, bejegyzések, hozzászólások.

Vezető német politikusok - köztük az államfő és a kancellár - és közéleti személyiségek elítélték az antiszemita jelenségeket, és felszólítottak arra, hogy mindenki emelje fel szavát a zsidóellenes megnyilvánulások ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.