Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 31. 16:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Ne bámészkodjunk, mert torlódásokat, baleseteket okoz az autópályákon - Videó

Ne bámészkodjunk, mert torlódásokat, baleseteket okoz az autópályákon - Videó

Általános tapasztalat, hogy az utakon történő balesetek vonzzák a közlekedők szemét.

A Magyar Közút most mégis arra kér minden autóst, hogyha nincs szükség vagy lehetőség a segítségnyújtásra és nem akarnak ők is egy újabb baleset résztvevői lenni, valamint nem szeretnének feleslegesen dugóban ülni, inkább ne hódoljanak ennek a szenvedélynek vezetés közben sem, főleg nem a gyorsforgalmi utakon – írta közleményében a közút.

Hozzátéve, hogy gyakran előfordul, hogy egy gyorsforgalmi úton, ha az egyik pályaoldalon baleset történik, akkor a másik oldalon is belassul a forgalom a vezetés közben bámészkodók miatt. Az így kialakult felesleges torlódások ugyanúgy balesetveszélyesek és rendszeresen okoznak koccanásokat, mint bármely más közlekedési szabály figyelmen kívül hagyása. Ezekből a gyorsforgalmi utakon visszatérő esetekből gyűjtött össze néhány példát az elmúlt pár napból a Magyar Közút a legújabb videójában.

A hasonló torlódások és ebből kialakult balesetek elkerülése érdekében a szakemberek arra kérnek valamennyi autóst, hogy ha nincs szükség vagy lehetőség segítségnyújtásra, akkor minden esetben csak az útra és a vezetésre koncentráljanak. Tartsanak megfelelő követési távolságot, hogy egy esetleges váratlan helyzetben is időben tudjanak reagálni és minden esetben a kihelyezett jelzéseknek, az aktuális forgalmi, út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni