Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 14. 14:33, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem nyilatkoznak az aggastyán meggybefőttekről

Nem nyilatkoznak az aggastyán meggybefőttekről

Több ezer lejárt szavatosságú, átdátumozott konzervet foglaltak le a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai a nagybani piacon. Volt olyan meggybefőtt, aminek 11 évvel hosszabbították meg a címkén a szavatossági idejét.

Az érintett cég vezetői nem nyilatkoznak, a rendőrség rossz minőségű termék gondatlan forgalomba hozatala miatt indított eljárást. Ha az elkövetőket bűnösnek találják, akár 3 évet is kaphatnak.

Ananász, savanyúság, chilisbab és különböző húskészítmények – közel 3 tonna lejárt szavatosságú konzervet foglaltak le a nagybani piacon. Valamelyikre új papírcímkét nyomtattak, a többin pedig a lejárati időt írták át. Az egyik meggybefőttnek például 9 éve, 2002-ben járt le a szavatossága. A hamisítók 2013-ra dátumozták át, és úgy adták el, pedig a meggyszemek belseje már rohadt volt. A hatóság feljelentést tett. „A maximális bírság kiszabására fogunk törekedni, hogy minél nagyobb visszatartóereje legyen a büntetésnek” – mondta el Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

A Gyálon bejegyzett vállalkozástól senki sem akart nyilatkozni. Csak annyit ismertek el, hogy az árukészletük egy részét elkobozták, de többet nem mondtak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az átdátumozott termékekből mennyit adtak el. Mivel a hamisított árut a nagybani piacon értékesítették, nem kizárt, hogy a kisboltok polcain még mindig lehetnek lejárt szavatosságú konzervek. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.