Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 04. 06:28, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Német kolbásztermékeket hívtak vissza

Német kolbásztermékeket hívtak vissza

Az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra figyelmeztet a honlapján, hogy a Németországba - például a müncheni sörfesztiválra - és hét másik érintett országba utazók ne fogyasszanak a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbásztermékekből.

A hivatal az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk alapján közölte: az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával.

A Robert Koch Intézet szerint 99,6 százalék a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

A gyártó cég neve Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, az érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG, minőségmegőrzési időtől függetlenül.

Az érintett országok: Németország, Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország és Franciaország. Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre.

Címkék: kolbász, német

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni