Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 20. 10:18, kedd | Belföld
Forrás: mti

Németországban, Malajziában, Katarban futtatott nőket egy zalai bűnbanda

Németországban, Malajziában, Katarban futtatott nőket egy zalai bűnbanda

Németországban, Katarban és Malajziában is futtatott nőket - fiatal lányokat is - egy zalai bűnbanda, amelynek tizenkét tagja ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt vádat emeltek

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t. A tizenkét zalai bandatag 2011 és 2016 között szervezte nők külföldre irányuló prostitúcióját, fiatalkorúakat is beszervezve.

A nőket főként Németországba vitték, de jártak a katari Dohában és Malajziában is. Apartmanokat vagy szállodai szobákat béreltek nekik, majd hirdetéssel közvetítették hozzájuk a kuncsaftokat.

A szerepeket egymás közt leosztó kerítők felügyelték a lányok tevékenységét, biztosították az élelmezésüket és a ruházkodásukat, valamint begyűjtötték tőlük a bevételt. A prostituáltak külföldön naponta 500 és 1000 euró között kerestek, három hónap alatt összesen mintegy 27 millió forintot.

A tevékenységet irányító vádlott a lakóhelyére költöztetett nőket, akiket a kuncsaftoknak kiközvetített vagy a bevétel egy részének fejében továbbadott társainak.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a tizenkét büntetett előéletű vádlottra börtönbüntetés kiszabását és 30 millió forint értékű vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.