Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 31. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Nőtt a benzinkutas üzletek bevétele az első nyolc hónapban

Nőtt a benzinkutas üzletek bevétele az első nyolc hónapban

A benzinkutas üzletek bevétele egy százalékkal, 12 milliárd forintra nőtt idén az első nyolc hónapban a tavalyihoz képest, annak ellenére, hogy csökkent az üzletek száma

- derült ki a Nielsen legfrissebb kiskereskedelmi felméréséből. A piackutató cég pénteken az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az italokra jutott a benzinkút-shopok forgalmának több mint fele. Az ásványvizek forgalma 4, a szénsavas üdítőitaloké 3, az energia- és sportitalok forgalma 2 százalékkal nőtt a vizsgált időszakban. Csökkent viszont a sör eladása, idén január-augusztusban 4 százalékkal kevesebbet értékesítettek a benzinkutakon a tavalyihoz képest.

A felmérésből kiderült, hogy a második legkeresettebb termékcsoport az édesség, ebből a kategóriából a legtöbb bevételt szeletes csokoládéval és rágógumival érték el a benzinkút-shopok.

Az égetett szeszesitaloknál a vodka és a whisky áll értékben az eladási lista élén - írják. A Nielsen felmérése szerint idén januárban 1387-re csökkent a benzinkutas üzletek száma, míg egy évvel korábban még 1474 ilyen üzletet regisztráltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.