Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 04. 08:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

A jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok,

a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Nagy Attila közlése szerint nagyon jól haladnak a szavazatszámláló bizottságok a szavazatok összesítésével, 21 óra előtt elérhetővé váltak a parlamenti választás előzetes eredményei, amelyeket közzétettek a választás hivatalos oldalán is.

Hozzátette: az NVI egy éve dolgozik az informatikai szolgáltatókkal a fejlesztéseken. Úgy vélte, kiváló munkát végeztek, a választási honlap fennakadás nélkül működött a választás kitűzésétől kezdve.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton a külképviseleteken és átjelentkezéssel szavazók voksainak megérkezése és megszámlálása után állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok, a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság.

Mint mondta, az NVI az országgyűlési választás és a népszavazás sikeres lebonyolítása után összegzi tapasztalatait és a javaslatcsomagot a törvényalkotó elé tárja, hogy "tovább növeljék a választás előkészítésének és lebonyolításának hatékonyságát".

Nagy Attila elmondta azt is, megkezdődött a népszavazás eredményeinek publikálása is a honlapon.

Az NVI elnöke "sok erőt" kívánt a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, a jegyzőkönyvvezetőknek, a választási irodák munkatársainak a hátralévő feladatok teljesítéséhez.

Címkék: eredmény, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.