Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 02. 15:30, hétfő | Belföld
Forrás: forrás: hirado.hu/Hunyor Erna Szofia - fotó: pixabay

Nyaralásra spórolunk, nem a nyugdíjas évekre

Nyaralásra spórolunk, nem a nyugdíjas évekre

Egyre többet költenek a magyarok nyaralásra, a megtakarítási célok között évek óta az utazás az egyik legnépszerűbb, ám az öngondoskodás egyre hátrébb szorul a sorban

– derül ki az OTP Bank 2017-es Öngondoskodási Indexének eredményéből. Tény, hogy szívesen nyaral a magyar: a KSH adatai szerint tavaly a nyári hónapokban 129 milliárd forintot költöttünk csak belföldi utakra, ami több mint 25 százalékos bővülést jelent a 2013-as adathoz képest.

Az emberek utazás iránti vágyát tükrözi az OTP Öngondoskodási Indexének utóbbi években mért eredményei is. Ezekből kiderül, a 2012-es adathoz képest megduplázódott azoknak a száma, akik belföldi vagy külföldi útra terveztek megtakarítani. Ám, ha a tervek megvalósításáról van szó, akkor változik a kép. Tavaly csak minden ötödik magyar tudta megvalósítani külföldi vagy belföldi utazási tervét.

Rövid távú célok
A nyugdíjas évekre tervezett öngondoskodás pedig egyre hátrébb kerül a rangsorban, ahogy az ilyen célú tervek megvalósítása is. Tavaly a magyarok mindössze tíz százaléka tervezett megtakarítani kifejezetten a nyugdíjas éveire, és mindössze hat százalékuknak sikerült az elmúlt egy évben ilyen célt megvalósítani, amely csökkenést mutat az előző évek eredményeihez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére