Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2018. Április 05. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nyolc alkotó érkezik az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra

Nyolc alkotó érkezik az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra

Nyolc alkotóval, köztük a Hullák a napon című film belga rendezőpárosával, Hélene Cattet-val és Bruno Forzanival, valamint a RocKabul ausztrál film rendezőjével Travis Bearddel is találkozhat a magyar közönség

a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet április 13-ig rendeznek meg Budapesten.

Az idei fesztiválon két versenyfilm rendezőjével, Julia Langhoffal (LOMO - Egy blogger élete) és Jonas Matzow Gulbrandsennel (Árnyak völgye) is találkozhat a közönség. Julia Langhof első nagyjátékfilmjét, a LOMO - Egy blogger élete című alkotást április 11-én és 12-én láthatja a közönség, utána beszélgetés tartanak a német rendezővel. Az Árnyak völgye rendezőjével, a norvég Jonas Matzow Gulbrandsennel április 12-én és 13-án találkozhat a közönség - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Budapestre érkezik a Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, a Kusturica-filmekből ismert Mirjana Karanovic szerb színésznő is. Számára Emir Kusturica A papa szolgálati útra ment című filmje hozta meg a világsikert, de Jasmila Zbanic Szerelmem, Szarajevó című Arany Medve-díjas filmjéből is ismerheti őt a magyar közönség. A szerb színésznővel április 5-én és április 7-én találkozhatnak a nézők az Ódry színpadon.

A belga alkotópárossal, Hélene Cattet-vel és Bruno Forzanival április 7-én tartanak közönségtalálkozót: a Hullák a napon című filmjük vetítése előtt az Urániában a Santos Palace című rövidfilmjük is látható lesz. Április 9-én a Francia Intézetben az alkotópáros egy korábbi munkáját, a Bűverőt vetítik, majd a Színes könnyek című filmjük lesz látható, mindkettő után közönségtalálkozót tartanak az alkotók részvételével.

A RocKabul című zenei dokumentumfilm az első afgán heavy metal együttes, a District Unknown pályáját követi nyomon. A rendező, az ausztrál születésű Travis Beard a Metal Hammer magazin Global Metal díját nyerte alkotásáért. Travis Bearddel április 8-án és április 9-én a film vetítését követően találkozhat a közönség.

Az idei Titanic vendége Izland. A szigetország művészetével többek között egy rövidfilm-válogatáson keresztül ismerkedhet meg a magyar közönség. Tinna Hrafnsdóttir Munda című munkájában a hatvanéves lelkésznő már negyven éve őrzi féltett titkát. Április 9-én és április 10-én vetítik a filmeket, utána közönségtalálkozót tartanak Tinna Hrafnsdóttirral.

Vendége lesz a fesztiválnak a Megszállás 1968 című, nemzetközi koprodukcióban készült film egyik rendezője, Dombrovszky Linda is, akivel április 7-én és április 12-én találkozhat a közönség - írták a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 11:44, péntek | Belföld

Hamis ágyneműket foglaltak le Ácsnál

A zsákokban Gucci és Louis Vuitton márkajelzésű ágyneműgarnitúrákat találtak a pénzügyőrök.

2022. December 02. 10:05, péntek | Belföld

Állásbörzét tart a rendőrség Szegeden

A Magyar Rendőrség 2022. december 8-án 10 órától 14 óráig állásbörzét tart Szegeden a Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán (Bajai út 14.).

2022. December 02. 09:07, péntek | Belföld

Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen Budapesten

A Budapesti Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között, sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből

2022. December 02. 09:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: tragikus volna, ha a gázra és a nukleáris energiára is kiterjesztené a szankciókat az EU

Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, ha az Európai Unió kiterjesztené az Oroszország elleni szankciókat a gázra és a nukleáris energiára, ezért mentesítést kell kapnunk egy ilyen döntés alól - mondta Orbán.