Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 21. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Az Országgyűlés kedden nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.

A hétfőn kezdődött ülés második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az első napirendi pontokban nemzetközi szerződésmódosításokról tartanak várhatóan rövid vitákat, majd terítékre kerülnek az ellenzék klímavészhelyzettel összefüggő javaslatai.

Az atomenergiát és a piacfelügyeletet érintő kormányzati előterjesztések mellett szó lesz még arról a javaslatról is, amelyben a nemzeti erőforrások minisztere a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakítását kezdeményezi.

Az ülés április 27-én, hétfőn folytatódik, amikor az azonnali kérdések és kérdések mellett megtárgyalják azt a kormánypárti politikai nyilatkozatot is, amely a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésének kíván emléket állítani.

A képviselők május 2-án, szombaton fogadhatják el a képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök által is jegyzett nyilatkozatot, az Országgyűlés ünnepi ülésnapján Áder János köztársasági elnök is beszédet mond.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről