Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 16. 16:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit

Pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit

Több mint 300 millió forintos pénzmosás és közokirat-hamisítás gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda reggel a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint november 30-án külföldön elkövetett csalásból származó 927 ezer eurót utaltak egy magyar bankszámlaszámra, amely kapcsán a brit hatóságok keresték meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságot.

A pénz útját követve a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságának nyomozói rövid idő alatt eljutottak a számlát nyitó magyar nőig, a pénz azonban addigra már hongkongi számlákra került.

"A rendelkezésre álló adatok szerint a nőt egy magyar férfi szervezte be ismerőse, Sz. Ferenc kérésére. A kifejezetten bűncselekményből származó pénz eltüntetésére nyitott számla az asszony nevén volt, de azt Sz. Ferenc kezelte" - írták a közleményben.

A BRFK közlése szerint a 42 éves budapesti férfit a pénzmosás és közokirat-hamisítás miatt folytatott eljárás keretében a ferencvárosi rendőrök őrizetbe vették. A közvetítő férfit és a számlát nyitó nőt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A csalás ügyében a külföldi hatóság folytatja az eljárást - írta a rendőrség.

Címkék: őrizet, pénzmosás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.