Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 01. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

Pontatlanok lehetnek a kgfb-díjkalkulátorok

A fogyasztók védelmében alapvető, hogy a biztosításközvetítők honlapjain levő díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák a kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A fogyasztók érdekeinek védelmében alapvető, hogy a független biztosításközvetítők honlapjain elérhető kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák mindazon kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, melyeket az egyes biztosítók díjhirdetésükben közzétettek – hívja fel az érintettek figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Az MTI-hez is eljuttatott közleményében a PSZÁF kifejti, hogy többször áttekintette a jelentős piaci súlyú független biztosításközvetítők honlapjainak kgfb-díjkalkulátorait, s az ezeken számított díjakat összevetette a biztosítók honlapjain kalkulált díjakkal. A díjkalkulátorok első áttekintése után a felügyelet megállapította: több független biztosításközvetítőnél eltérnek a díjszámító programjukkal kalkulált és a biztosítók által az országos napilapokban megjelentetett díjtarifában közzétett feltételekkel kalkulált díjak.

A PSZÁF ezek alapján vezetői levélben szólította fel az érintett független biztosításközvetítőket arra, hogy a díjkalkulátorok működtetésekor feleljenek meg a fogyasztók megfelelő, korrekt és teljes körű tájékoztatását szolgáló elvárásoknak.

A független biztosításközvetítők az általuk működtetett díjkalkulátorokat folyamatosan ellenőrizzék, az ellenőrzés során észlelt hibákat mihamarabb javítsák ki. A szükséges korrekcióknál vegyék figyelembe a biztosítók által – a PSZÁF kötelezése alapján – időközben végrehajtott módosításokat is.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.