Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Február 08. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Próbaidős rendőrt ítéltek el jogerősen

Próbaidős rendőrt ítéltek el jogerősen

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa hétfőn jogerősen három év börtönbüntetésre ítélte azt a próbaidős rendőrt, aki ittasan egy idegen járművel okozott halálos balesetet Sárospatakon - közölte a bíróság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint - a szerencsi járásbíróság még elsőfokú ítéletében megállapított tényállása szerint - a vádlott és a néhai sértett barátok voltak. A cselekmény estéjén együtt szórakoztak, alkoholt fogyasztottak, majd a vádlott engedély nélkül magához vette a néhai sértett édesapja autójának slusszkulcsát, mindketten beültek a gépkocsiba, és elindultak Sárospatak belvárosa felé. Az autót a vádlott vezette, a megengedettnél sokkal gyorsabban.

Az egyik kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának csapódtak. A sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe, és a baleset következtében a vádlott is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság halált okozó ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt a vádlottat három év börtönbüntetésre, három év közúti járművezetéstől eltiltásra és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője részben a férfi felmentése, részben a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, alaposan feltárta a büntetés kiszabása során értékelendő enyhítő és súlyosító körülményeket, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes, ezért a büntetés megváltoztatására nem kerülhetett sor. A törvényszék ítélete értelmében a vádlott a büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni