Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 10. 07:09, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Program indul az áruházláncok egerei ellen

Program indul az áruházláncok egerei ellen

Közös programot dolgozott ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és az ÁNTSZ az élelmiszer áruházakban előforduló rágcsálók visszaszorítása érdekében.

A hatóságok szerint a hazai áruházakban nem működik megfelelően a rágcsálók elleni védekezés, ezért a szervezetek kidolgoztak egy programot a rágcsálók visszaszorítására. Az áruházláncok vezetői egyetértettek a kezdeményezéssel.

A szervezetek szerint a beszennyezett, fertőzött élelmiszer és annak csomagolóanyaga a fogyasztó, a termékkel érintkező valamennyi vásárló, áruházi dolgozó egészségét veszélyeztetheti. A kártevők jelenléte az élelmiszerekben nemcsak gazdasági, de közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági probléma is – tájékoztatott a Privatbankar.hu.

A hatóságok szerint a hazai élelmiszer áruházakban alkalmazott védekezési módszerek és eljárások nem működnek megfelelően, ami jelentős szerepet játszhat a kártevők bejutásában, megtelepedésében, és elszaporodásában. A hivatalok ezért kidolgoztak egy, a kártevők visszaszorítását segítő programot.

A jövőben a hatóságok ellenőrzései kitérnek a védekezés folyamatának vizsgálatára, így a kereskedés technológiai területeit, a hulladékkezelést, és a takarítás módját is vizsgálják. Külön figyelmet fordítanak majd a rágcsálók megtelepedési lehetőségeinek vizsgálatára is. Amennyiben a termékek beszállítása során kerül rágcsáló az áruházakba, a hivatalok láncszemlélettel, a szállítási útvonalon visszafelé ellenőrzik a beszállító vállalkozásokat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.