Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2013. Május 04. 16:22, szombat | Kék hírek
Forrás: pannonmedia.hu

RecepTúra – Kriminális receptek rendőröktől

RecepTúra – Kriminális receptek rendőröktől

RecepTúra címmel bűnmegelőzési szakácskönyvet jelentett meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, amelyben szórakoztató, XIX. és XX. századbeli, levéltárban fellelhető bűnügyi híradások mellett hasznos tanácsokkal szolgálnak az olvasóknak. A rendőrök által összeállított receptekből olyan ételkülönlegességeket is elkészíthetünk, mint a tolvajrétes, csendőrkáposzta és a pandúrgulyás.

A kötetben olyan kriminális receptek is találhatóak, mint a Pandúrgulyásé, vagy a Bakonyi Betyárnyársé. Töreki Sándor főkapitány a szakácskönyv bemutatóján azt mondta, kiadványuk szakít a hagyományos formákkal, klisékkel, hogy más formában juttassa el a bűnmegelőzés üzenetét az állampolgárokhoz. Könyv értelmi szerzője, Orsós Károly őrnagy elmondta, hogy kiadvány összesen 15 kedvelt étel receptjét tartalmazza. Céljuk az volt, hogy ne a nappaliban legyen a századik könyv, hanem a konyhában az első. A könyvben praktikus tanácsok mellett megtalálhatóak a kapitányságok elérhetőségei, illetve egy térkép is a jellemző bűncselekmények elkövetésnek jelölésével. A ReceptTúra bemutatóján Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, a bűnmegelőzés a társadalom közös ügye. Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a kormány nagyon fontos feladatának tekinti a bűnmegelőzést, ennek jó példája a százszor száz program, amelyben az önkormányzatok mellett a polgárőrségek is aktívan részt vesznek.

A rendezvényen a könyv értelmi szerzője, Orsós Károly r. százados mellett olyan neves emberek is méltatták a kiadványt, mint Bede Róbert chéf, valamint Kéri Kitty színművésznő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 11:06, csütörtök | Kék hírek

Valami bűzlött egy szolnoki utcában

A szolnoki rendőrök felszámolták a családi háznál kialakított kannabiszültetvényt.

2021. Október 20. 16:07, szerda | Kék hírek

Drogdíler családra csaptak le a rendőrök

Két helyszínen csaptak le egyszerre a nyomozók, akik elfogták a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható családot.

2021. Október 20. 10:50, szerda | Kék hírek

Detroitban fogtak el egy magyar bűnözőt

Detroitban fogtak el egy költségvetési csalás miatt keresett magyar férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.

2021. Október 19. 15:05, kedd | Kék hírek

Itallapról lehetett kérni a szexuális szolgáltatásokat a füredi bordélyban

Vádat emeltek egy Balatonfüreden bordélyházat üzemeltető férfi és tizennyolc társa ellen - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.