Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 30. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Áremelésre készülhetünk a hazai kutakon

Áremelésre készülhetünk a hazai kutakon

Négy forinttal nő a bezin, és 3 forinttal emelkedik a gázolaj ára (a hétfői munkaszüneti nap miatt) csütörtöktől a hazai töltőállomásokon - értesült a holtankoljak.hu piaci forrásból.

A benzin országos átlagos ára így várhatóan 429 forint, a gázolajé 432 forint lesz.

A múlt héten nem emelkedtek a hazai kutakon az üzemanyagárak. Az olaj és a késztermékek (a benzin és a gázolaj) dollárban számított tőzsdei jegyzésára két hete még csökkent; a múlt héten a benziné nőtt, a gázolajé csökkent. Mivel a forint továbbra is gyengélkedik, forintban számolva már emelkedést mutat a benzin ára és a gázolaj ára is. Ez indokolhatja az árnövekedést a kutakon.

A kutak árképzése eltérő. A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti a literenkénti 30 forintot is a benzin és a gázolaj esetében is. A legdrágább kutakon 450 forint feletti benzinárral és 457 forintos gázolajárral találkozhatunk csütörtöktől. Tavaly ilyenkor 384 forint volt a benzin, és 366 forint a gázolaj átlagos ára.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.