Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 30. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Áremelésre készülhetünk a hazai kutakon

Áremelésre készülhetünk a hazai kutakon

Négy forinttal nő a bezin, és 3 forinttal emelkedik a gázolaj ára (a hétfői munkaszüneti nap miatt) csütörtöktől a hazai töltőállomásokon - értesült a holtankoljak.hu piaci forrásból.

A benzin országos átlagos ára így várhatóan 429 forint, a gázolajé 432 forint lesz.

A múlt héten nem emelkedtek a hazai kutakon az üzemanyagárak. Az olaj és a késztermékek (a benzin és a gázolaj) dollárban számított tőzsdei jegyzésára két hete még csökkent; a múlt héten a benziné nőtt, a gázolajé csökkent. Mivel a forint továbbra is gyengélkedik, forintban számolva már emelkedést mutat a benzin ára és a gázolaj ára is. Ez indokolhatja az árnövekedést a kutakon.

A kutak árképzése eltérő. A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti a literenkénti 30 forintot is a benzin és a gázolaj esetében is. A legdrágább kutakon 450 forint feletti benzinárral és 457 forintos gázolajárral találkozhatunk csütörtöktől. Tavaly ilyenkor 384 forint volt a benzin, és 366 forint a gázolaj átlagos ára.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.