Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2011. November 14. 14:10, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Rendőrök védik a gátakat a lakosoktól

Rendőrök védik a gátakat a lakosoktól

Rendőrök százai védik már a thaiföldi főváros északi területein a gátakat az elővárosok feldühödött lakóitól, akiknek a házai hetek óta víz alatt állnak, hogy Bangkok belvárosa száraz maradjon.

A hatóságok hétfőn 300 rendőrt küldtek Don Muang kerület összesen 16 kilométer hosszú homokzsákfalához, amelyen az ott lakók előző nap tízméteres lyukat ütöttek, hogy az árvíz lefolyjon dél felé. A gát a thaiföldi kormány utasítására épült, éppen azért, hogy Bangkok üzleti negyedét megvédje a hetek óta tartó áradástól. Emiatt van sok északi előváros víz alatt, és mostanra már sok károsult lakó elvesztette türelmét a hatóságokkal szemben. Az ötven év óta legsúlyosabb thaiföldi árvizeknek eddig legkevesebb 536 halálos áldozata van.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 08:00, csütörtök | Külföld

Meghaladta a 18 milliót a beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában

A brit egészségügyi minisztérium szerdai ismertetése szerint meghaladta a 18 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában.

2021. Február 25. 05:00, csütörtök | Külföld

Csak negatív vírusteszttel vagy beoltva lehet átlépni a cseh-lengyel és a szlovák-lengyel határt

Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, különben az érkezőket házi karanténba irányítják

2021. Február 24. 17:02, szerda | Külföld

Nőtt a fertőzöttek száma Horvátországban

Harminc százalékkal nőtt a hét első három napján Horvátországban a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma a múlt hét ugyanezen időszakához képest

2021. Február 24. 16:09, szerda | Külföld

Ideiglenes parkolási pályára állt a kínai marsszonda

Ideiglenes parkolási pályára állt szerdán a Tienven-1 nevű kínai marsszonda annak előkészítésére, hogy a következő hónapokban a marsjáró landolhasson a vörös bolygón - jelentette be a kínai nemzeti űrhatóság.