Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2017. November 27. 17:07, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Robbantásos merényletet tervezett egy tizenhét éves dán lány

Robbantásos merényletet tervezett egy tizenhét éves dán lány

Nyolc év szabadságvesztésre ítéltek egy tizenhét éves lányt hétfőn Dániában, mert robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen.

Az elítéltet - akinek nevét nem közöklték - azzal vádolták, hogy felajánlotta "szolgálatait" az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek, és két iskola elleni is merényletet tervezett végrehajtani. Az egyik célpont egy zsidó iskola volt.

A lányt tavaly januárban tartóztatták le saját otthonában, miután beszerezte a pokolgépek készítéséhez szükséges vegyszereket. A fiatal nő ekkor még csak 15 éves volt.

A terrortámadás előkészítésével vádolt lány ügyét korábban egy körzeti bíróság tárgyalta, az hat év börtönt szabott ki rá.

Az ügyészség korábban biztonsági őrizetet kért a lány büntetéseként, méghozzá meghatározatlan időre.

A történtekről beszámoló AP amerikai hírügynökség nem utalt arra, hogy Dániában mit jelent a biztonsági őrizet, de magy valószínűséggel bűnmegelőzési célból történő elzárást jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:52, vasárnap | Külföld

A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akinek beiktatási ünnepségére vasárnap kerül sor Buenos Airesben

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.