Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Salgótarjáni alkotás nyerte a fődíjat a veszprémi mozgóképes találkozón

Salgótarjáni alkotás nyerte a fődíjat a veszprémi mozgóképes találkozón

A salgótarjáni Systron Digital Pictures függetlenfilmes csapat munkája, a C.R.A.S.H-961 nyerte el a legjobb kisjátékfilmnek járó díjat vasárnap Veszprémben a Pannonfíling Mozgóképes Találkozón.

Szajki Péter filmrendező, a zsűri elnöke elismerően szólt a színészvezetésről és a film technikai megoldásairól, amelyek szavai szerint "hollywoodi mércével is megállják a helyüket" - közölte a nógrádi megyeszékhely polgármesteri hivatala hétfőn az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.
A közlemény idézi Szalkai Pétert, a film rendezőjét és forgatókönyvíróját, aki azt mondta: a C.R.A.S.H-961 szakmai tanulmányfilm; nem széles közönségnek szánt produkció, hiszen mentes az akciójelenetektől és a mai értelemben vett "produkciós értékektől", amelyek igazán csalogatóvá teszik a közönségfilmeket. A film célja a rendező szerint az eddig megszerzett filmszakmai tudás csiszolása, összegzése, alkalmazása volt, olyan tudásalap megszilárdítása, amelyre később komolyabb, nagyjátékfilmes produkciók építhetők.
A C.R.A.S.H-961 legutóbb májusban, a VIII. Göcsej filmszemle alkalmával mérettetett meg, ahol a fődíj mellé két különdíjat is elnyert a forgatókönyvért és a látványért.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk