Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2011. November 07. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

Sérültek nélkül jött a gép Hurghadából: kétségbeesett rokonok a reptéren

1 óra után leszállt az Egyiptomból érkező gép Budapesten; egyes információk szerint azonban a balesetet szenvedett busz utasai közül senki sem jött haza.

Vasárnap este szenvedett közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz Hurghadában. Az eddigi közlések szerint a balesetnek 11 halálos áldozata és 29 (egyiptomi források szerint 27) sérültje van. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

A sérültek között az al-Masztri al-Jum napilap szerint négy gyermek is van, egyikük állapota súlyos. Névtelenül nyilatkozó rendőrségi tiszviselők szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott, elveszítette az uralmat a busz felett, ami egy kanyarban kisodródott és felborult.

A kairói magyar nagykövetség információi szerint egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítottak, a többi sérültet pedig a hurghadai kórházban látják el.

A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások - mondta Kveck Péter nagykövet.

A baleset után azonnal hazatérő csoportban a 180 férőhelyes repülőgépen csaknem 150-en utaztak.

Egy édesapa, aki az indulás előtt beszélt a lányával, a budapesti repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai nem jöttek még haza, azok sem, akik nem sérültek meg.

A leszállók között az MTI-nek a repülőtéren lévő tudósítója egyetlen sérültet sem látott, bár mindenütt mentősök várakoznak. Voltak olyan hozzátartozók is a reptéren, akiknek rokona ugyan nem érkezett meg, de más utasoktól tájékozódtak a balesetről.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Félmillió villanymotornál tart a győri Audi

Az Audi Hungaria munkatársai december 1-jén elkészítették az 500 ezredik elektromos hajtást.

2023. December 03. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.