Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 08. 19:06, kedd | Belföld
Forrás: mti

Séta a dinoszauruszokkal - A showműsor visszatér Budapestre

Séta a dinoszauruszokkal - A showműsor visszatér Budapestre

A BBC díjnyertes sorozatán alapuló előadás, a Séta a dinoszauruszokkal jövő tavasszal visszatér Magyarországra.

A világszerte több mint kilencmillió nézőt vonzott produkció 2019. április 19-től 21-ig négy alkalommal lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

Az előadássorozat júliusban az Egyesült Királyságban kezdi meg utolsó turnéját. A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legmodernebb technológiát felhasználva lesz látható - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A produkció a dinoszauruszok fejlődésének változásait mutatja be a legújabb tudományos kutatások eredményeit is hasznosítva. A Séta a dinoszauruszokkal - Az igazi élmény című, több mint másfél órás műsor a dinoszauruszok evolúcióját, a lények egymáshoz való viszonyát mutatja be.

A dinoszauruszok 200 millió éves korszakából kilenc faj mutatkozik be: az előadáson látható a Tyrannosaurus Rex, a Plateosaurus és a Liliensternus a triász korból, a Stegosaurus és az Allosaurus a jura korból, továbbá a Torosaurus és a Utahraptor a kréta korból. A legnagyobb teremtmény, a Brachiosaurus 11 méter magas és 17 méter hosszú az orrától a farkáig, megépítése ötven ember, köztük mérnökök, szerelők, bőrdíszművesek, művészek, festők és robotszakértők egy éven tartó munkájának eredménye.

Jövő áprilisban 19-én, pénteken és 21-én, vasárnap egy-egy alkalommal, 20-án, szombaton pedig két időpontban lesz látható a show Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni