Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2011. December 20. 13:51, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sokakat álmukban ölt meg

Sokakat álmukban ölt meg

Megközelítette az ezret helyi idő szerint kedd reggelre a Fülöp-szigetek déli részét sújtó árvíz halálos áldozatainak a száma – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A vöröskereszt előző nap 900 főre becsülte az eltűntek számát, de a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, nem lehet tudni, pontosan hány ember tűnt el. A hatóságok elveszítették a fonalat. A legtöbb halálesetet – 579-et – Cagayan de Oro településről jelentették, a második legtöbbet – 279-et – Iliganból. Benigno Aquino államfő kedden ellátogat a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

A Washi trópusi vihar péntek éjjel csapott le Mindanao-szigetre. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső esett – annyi, mint máskor egy hónap alatt –, ami hirtelen áradásokat idézett elő. Sok embert álmában ölt meg a váratlan természeti csapás. Az árvíz és földcsuszamlások egész falvakat söpörtek el, hidak omlottak össze, és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén