Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 07. 09:20, szombat | Belföld
Forrás: mti

Sokat utaztak a családok a Hol vagy, Kajla? program keretében

Sokat utaztak a családok a Hol vagy, Kajla? program keretében

Népszerűnek minősítette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a nyári szünetben futó Hol vagy, Kajla? programot, amelynek keretében 200 ezer pecsétet gyűjtöttek és 10 millió kilométert vonatoztak a gyerekek.

Az ügynökség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint gyerekek tízezrei vettek részt a programban, amelynek célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben. A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, "Kajla útlevelükbe" összesen 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak.

Az utazást megkönnyítve júliustól a "Kajla útlevéllel" az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhattak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a Mahart és a Bahart egyes járatain. Július 1-jétől augusztus 31-ig a vasúton összesen több mint 100 ezer ingyenes "Kajla jeggyel" 10 millió utaskilométert tettek meg a családok, a Mahart és Bahart hajójáratain pedig 6100 ingyenes utazást tettek a Dunán és a Balatonon.

A programhoz készült egy mobilalkalmazás is, amelyet csaknem 80 ezren töltöttek le, ennek segítségével a gyerekek megyénként két-két nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül.

Júniusban két hétvégén keresztül várta "Kajla sátor" játékokkal és ajándékokkal a diákokat a Gyerekszigeten, a Forma-1-es Magyar Nagydíj alatt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közreműködésével pedig a pénteki szabadedzésen több mint 55 család több mint 250 tagja vehetett részt ingyenesen "Kajla útlevéllel".

Címkék: család, Kajla, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.