Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 09. 13:25, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Star Wars: még egy hét a premier, de már most gyülekeznek a rajongók

Star Wars: még egy hét a premier, de már most gyülekeznek a rajongók

Bár még több mint egy hét van hátra az észak-amerikai premierig, sajtóbeszámolók szerint a legelkötelezettebb Star Wars-rajongók a hagyományokat ápolva már sorakoznak a Star Wars: Az ébredő Erőt bemutató mozik előtt.

A The New York Times arról írt, hogy a Los Angeles-i Chinese Theater előtt már szombat óta több mint száz rajongó táborozik. Más moziknál is hízik a sor, de a Kínai Színház különleges helyet foglal el a rajongók szívében. A Csillagok háborúját, a Star Wars-saga első epizódját ugyanis 1977-ben mindössze 30 moziban kezdték játszani - köztük a Kínai Színházban -, mert a 20th Century Fox néhány fejese nem sokat remélt tőle. A filmszínház előtt, amely régóta Hollywood szimbóluma, különösen sokan gyűltek össze annak idején.

Azóta hagyomány lett belőle, hogy a Star Wars-rajongók minden új epizód előtt ott táboroznak, 1999-ben is azt tették, amikor a Star Wars 1. rész - Baljós árnyak került a mozikba. A Sith-ek bosszúja című epizód előtt hat hétig várakoztak ott, ám akkor hoppon maradtak a hagyományőrzők, mert kiderült, hogy a Fox nem foglalta le a mozit a filmhez.

Mostanra rengeteget változott a helyzet, a filmre már online, jegyelővételben történelmi nagyságrendben keltek el a jegyek, de a jegyirodák szerint a premier hetére még mindig bőven van belépő.

A tíznapos kempingezésre berendezkedő rajongói mag nem is a jegypénztárhoz áll sorba, a hagyomány és a közösségi élmény motiválja őket.

"Igen, még nagyon sokat kell várni. Nem, nem vagyunk őrültek" - mondta el egyikük a Kínai Színház előtt.

A közös Star Wars-váró élményhez most már az is hozzá tartozik, hogy a táborozók egy beteg gyerekek számára létrehozott alap, a Starlight Children's Foundation támogatására gyűjtenek pénzt az őket fotózó turistáktól.

A táborozásnak már megvannak a pontos szabályai, a sátrakat éjféltől lehet felállítani és reggel hatra össze kell csomagolni. A sort rövid időre bizonyos rendszerességgel el is lehet hagyni, de a rajongók közötti "nyilvántartásban" ki és be kell jelentkezni.

A Star Wars: Az ébredő Erő december 17-én debütál Észak-Amerikában, a magyar nézők 18-tól láthatják. A J.J. Abrams rendezésében forgatott film az űreposz egy újabb trilógiájának első epizódja. A régi szereposztásból Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér az új sztárok, Adam Driver, John Boyega és Daisy Ridley oldalán. A korábbi hat epizódot gyártó Lucasfilm felvásárlása után a Disney filmstúdió az űrsaga folytatása mellett a sorozattól különálló, de a Star Wars-univerzumban játszódó új filmek készítését is bejelentette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.