Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 23. 09:07, kedd | Külföld
Forrás: mti.hu

Szakértő: visszaszorulóban az Iszlám Állam

Szakértő: visszaszorulóban az Iszlám Állam

A bombázások, illetve az utóbbi időszak szárazföldi bevetései nyomán egyre inkább visszaszorulóban van a Közel-Keleten az Iszlám Állam - jelentette ki a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének vezetője -

kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ugyanakkor körvonalazódik egy orosz-amerikai összefogás is az Iszlám Állam elleni közös fellépés érdekében - közölte Besenyő János.
Hozzátette: éppen ebben a szorongatott helyzetben helyezi át a szervezet egyik hadszínterét Európa szívébe terrorista merényletek formájában.
A honvéd ezredes elmondta: miközben az Iszlám Állam mindenkinek az ellensége a térségben, továbbra is zavarosak a viszonyok. Ugyanis a szír és az iraki kormányerők mellett, harcolnak Aszad-rezsim ellenes felkelő szervezetek, kurdok, oroszok, amerikaiak és franciák is.
Ebben a helyzetben egyre világosabb, hogy csak légicsapásokkal nem lehet felszámolni az Iszlám Államot. Visszaszorulása annak köszönhető, hogy az oroszok, a szír és az iraki kormányerők és a kurdok szárazföldi hadműveleteket is indítottak - sorolta.
Ugyanakkor egyre többször felmerül - nem hivatalosan - Irak, illetve Szíria etnikai alapú felosztása. Ugyanis látszik, hogy ezek az államok nem képesek működni a jelenlegi formában - mondta a kutató.

Címkék: iszlám állam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).